Resources

Sunday, November 13, 2011

PETUA EMPUKKAN DAGING DENGAN CARA MUDAH


Kari Daging
Kalau nak daging empuk sepenuhnya, apa kata cuba petua PPK ni.. PPK tu singkatan untuk Pondok Pondok Kayza laa.. Sebenarnya petua ni PPK dapat pun dari salah seorang kawan suami PPK. Beliau ni memang pandai memasak dan pelbagai petua PPK dah dapat dah. Okay, balik pada cerita daging kita tadi..letakkan lebih kurang 11/2 inci halia, 2 biji bawang besar yang dihiris dan juga sedikit garam ke dalam periuk yang sudah diisikan dengan daging dan air. Sukatan yang PPK bagi ni ialah untuk 1 kilo daging. Petua ni boleh jgk diikut kalau kita nak rebus paru.. cubalah.. Insyallah hasilnya takkan frustkan kengkawan semua.. Tadaaaa...... ni lah hasilnya, lepas rebus daging, saya masaklah kari....Selamat mencuba!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular post

Recent Posts