Resources

Monday, December 5, 2011

BISKUT MENTEGA KACANG

Ini pun salah satu resepi kegemaran anak anak. Sangat ringkas penyediannya. Tidak semestinya bila tiba musim perayaan sahaja kita boleh menikmati biskut biskut enak ini, hari hari biasa juga boleh.. Apalagi, isikan balang balang kosong di dapur sekarang... :)

www.instructables.com
RAMUAN
1 1/2 cawan tepung gandum

1 sudu teh soda bikarbonat
1/4 sudu teh garam laut
1/2 cawan mentega tanpa garam (dilembutkan)

1/2 cawan gula pasir halus (untuk taburan)
1/3 cawan gula perang

1/2 sudu teh ekstrak vanila
1 biji telur (size besar)

1/2 cawan mentega kacang (Creamy)

2 sudu mentega kacang (Chunky)



PENYEDIAAN

Ayak tepung (ketepikan)
Campurkan kesemua bahan (kecuali gula pasir halus)
Gaul rata
Bulat dan leperkan adunan gunakan garfu
Bakar dalam oven lebih kurang 15-20 minit/ sehingga warna bertukar keemasan 

Sejukkan terlebih dahulu sebelum ditaburkan dengan gula pasir halus.
Siap!!

















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular post

Recent Posts